hemel, lucht, bos, natuur, rust, evenwicht, groen, brainstormbureau, brainstormen, brainstorm, creatief, denken, out of the box, brainstormsessie, innovatie, idee, teambuilding, goed

BRAINSTORM EN TRAINING; DE BRAINSTORMTRAINING

Wil je vaak brainstormen met je team, maar loopt het niet altijd even vlot? Of kom je er niet helemaal uit ? Loop je tegen wat dingen aan... Of blijf je hangen in hetzelfde? Wordt er meer gediscussieerd dan constructief gedacht of mag het best wat en creatiever?

Kom dan naar een brainstorm training van het BRAINSTORMBUREAU. Maarwe kunnen ook naar u toekomen voor een incompany training.

Wat je krijgt in deze training is een unieke mix van tips en trucs om beter te brainstormen, tools en technieken zoals de brainstormmethode van Osborn, laterale denktechnieken van De Bono, recente inzichten uit academisch onderzoek en zelf ontwikkelde technieken gebaseerd op 20 jaar praktijk ervaring bij het BRAINSTORMBUREAU. We hebben al voor en met veel opdrachtgevers gebrainstormd en trainingen verzorgd.

MEER OVER DEZE BRAINSTORMTRAINING

Programma:
Keuze uit verschillende methoden en technieken
Wat soort training is het?
Wat leer je concreet?

Brainstormbureau - De Straten van Amsterdam - Robert Pennekamp from Robert Pennekamp on Vimeo.

Doe het niet zelf op bezoek bij het Brainstormbureau in het atelier van Robert Pennekamp from Robert Pennekamp on Vimeo.

hawaii, bos, natuur, rust, evenwicht, groen, brainstormbureau, brainstormen, brainstorm, creatief, denken, out of the box, brainstormsessie, innovatie, idee, teambuilding, goed

In 3 stappen van vraag en uitdaging naar idee, concept en oplossing. Wat zijn regels waar je je aan moet houden bij het brainstormen? Met hoeveel mensen kan je het best brainstormen? En hoe lang mag een brainstorm duren? Brainstormvarianten: de klassieke brainstorm en brainstormstormwriting.

Creatieve denktechnieken; verlaat de platgetreden paden

Creatief denken, wat is dat nu precies en wat is nu het verschil tussen normaal, logisch en creatief denken. Maak kennis met spontaan denken, laterale denktechnieken, tips en trucs.

Van heelveel mogelijkheden naar het juiste uitgewerkte idee...

Kiezen van ideeën: Hoe kom je tot de keuze van het betere idee? Hoe vergelijk je ze? Waarom soms afgaan op je gevoel in plaats van democratische keuze of luister naar de baas...

Tijdens de training werken we zo veel mogelijk met jouw vraag of probleemstelling. Waar wil je wat over weten, wat wil je onderzoeken? Het mes snijdt aan twee kanten. Je leert creatief deneken en krijgt meteen een hoop frisse nieuwe input om wat mee te gaan doen.

Ideaal om de basis van brainstormen te leren en even te proeven van enkele van de meest praktische en eenvoudigste creatieve denktechnieken.

Een uitgebreidere training worden meerder methoden en technieken behandeld. We geven meer aandacht ook voor selectietechnieken en praktische tips om nog meer uit je brainstorm te halen.

DE MEEST UITGEBREIDE BRAINSTORMTRAINING

Voor creatieve teams (bedrijfsleven, management, reclamebureau, tv redactie, pers, ontwerpers, produktontwikkeaars). Deze training richt zich op teams die dagelijks brainstormen en voor wie de kwaliteit van hun ideeën het verschil maakt tussen winnen of verliezen. Je leert alle ins- en outs- van brainstormen. Een heel scala van creatieve technieken gekoppeld voor groeps denken als individueel denken. We werken met jullie eigen vragen en probleemstellingen, je leert ook de verschillende rollen in het creatieve proces. op je eigen cases zodat je niet alleen veel leert maar ook met een aantal afgewerkte concepten naar huis gaat.

WAT VOOR TRAINING IS HET ?

P> Het is voornamelijk een no-nonsense doe training, een interactieve workshop. Aanpakken, oefenen en het gewoon doen. Het speerpunt ligt op het creatieve proces zelf. Brainstormen en creatief denken leer je door het zelf te doen. Verwacht het onverwachte. Je wordt op het verkeerde been gezet. het dak gaat eraf. Bruisende borrelende ideeën verzinnen. Waarbij voorop staat dat het een leuke ontspannen ervaring is. Die aanzet tot meer energie.

Tips, trucs, tools en technieken

De theorie is belangrijk. Want wat wordt er onder brainstormen verstaan. We gaan oefenen emt de meest eenvoudige brainstormtechniek en later ander technieken. Het gaat ook om het resultaat. Dat je er wat mee kan. Dat het nut heeft.Daarom gaan we ook meteen aan de slag met je eigen probleemstelling, vraag of onderwerp.

Inspirerend

Door het doen kom je in contact met je creativiteit. Je zal merken dat je van alles tegen komt. En dat werkt motiverend en geeft energie. Er is zoveel meer mogelijk als je echt creatief bezig kan zijn.Wat leer je concreet? De brainstormmethode. Een eenvoudige methodiek om een probleem of uitdaging op een creatieve manier aan te pakken. In 3 stappen van vraag of uitdaging naar uitgewerkt concept. Creatieve denktechnieken. Technieken om een brainstorm op te starten of om nieuwe wegen in te slaan. als je vastloopt in je eigen denkpatronen. Technieken die het creatieve proces versnellen of mensen anders laten denken. Selectietechnieken. Op een simepele een voudige manier kijken welk idee het beste is. Snelle, intuïtief of op een rationele manier de beste ideeën kiezen. Wat is er belangrijk? Waar kies je voor?

paradijs, zon, zee, eiland, palmboom, bos, natuur, rust, evenwicht, groen, brainstormbureau, brainstormen, brainstorm, creatief, denken, out of the box, brainstormsessie, innovatie, idee, teambuilding, goed

OVER CREATIEF DENKEN EN BRAINSTORMTECHNIEKEN

Creatief denken is een andere manier van denken dan het logisch denken. Logisch denken leren we op school. Tachtig procent van de procent van de problemen kunnen we met logisch nadenken oplossen. Voor de andere twintig procent zijn er andere creatieve manieren van denken nodig. Er zijn honderd en éé manieren van brainstormen. In de inleiding brainstormen behandelen we: wat is brainstormen, de do's de don'ts, de regels, de valkuilen, het verschil in individuele- en groepsbrainstormsessies, de probleemstelling, de briefingen de klassieke brainstormmethode. Een brainstormtraining geeft veel energie en schudt de boel wakker. Even afstappen van de plat getreden paden en komen tot nieuwe, geniale, lumineuze invallen. Daarbij kunnen we ook aan de hand van een concreet voorbeeld oefenen. Dat kan zelfs een probleem zijn wat in uw bedrijf leeft, of een invalshoek waar u nieuwe ideeën voor nodig heeft.

bos, natuur, rust, evenwicht, groen, brainstormbureau, brainstormen, brainstorm, creatief, denken, out of the box, brainstormsessie, innovatie, idee, teambuilding, goed

brainstormbureau, brainstorm, brainstormen, brainstormsessie, methoden, technieken, creatief, denken, brainstormspel, orakel, gelukbrainstormbureau, brainstorm, brainstormen, brainstormsessie, methoden, technieken, creatief, denken, brainstormspel, orakel, geluk brainstormbureau, brainstorm, brainstormen, brainstormsessie, methoden, technieken, creatief, denken, brainstormspel, orakel, geluk brainstormbureau, brainstorm, brainstormen, brainstormsessie, methoden, technieken, creatief, denken, brainstormspel, orakel, geluk hoofdprijs, winnen, babe, model, veel, succes, geluk, droom, brainstormbureau brainstormbureau, brainstorm, brainstormen, brainstormsessie, methoden, technieken, creatief, denken, brainstormspel, orakel, geluk reclame, viral, below, brainstorm, brainstormen, brainstormsessie, methoden, technieken, creatief, denken, brainstormspel, orakel, geluk brainstormbureau hoofdprijs, winnen, babe, model, veel, succes, geluk, droom, brainstormbureau hoofdprijs, winnen, babe, model, veel, succes, geluk, droom, brainstormbureau brainstormbureau, brainstorm, brainstormen, brainstormsessie, methoden, technieken, creatief, denken, brainstormspel, orakel, geluk